Навіщо водії додають гірчицю в антифриз: корисний лайфхак

Несправності з системою охолодження в автомобілі є вкрай серйозною неприємністю, ігнорувати яку категорично не можна. Особливо, коли йдеться про витік антифризу. Якщо це сталося раптово в дорозі, багато водіїв починають панікувати, адже без охолоджувальної рідини мотор гарантовано і дуже швидко може перегрітися. Але досвідчені автомобілісти в таких ситуаціях не втрачають самовладання і вдаються до неочевидних лайфхаків. Наприклад, з використанням гірчиці.

Водії зі стажем давно з’ясували, що якщо додати гірчичний порошок у систему охолодження, він зможе ненадовго ізолювати невелике протікання. Продукт циркулює системою разом з антифризом і забиває собою отвір, що утворився. Це дасть змогу звести до мінімуму витік рідини і дістатися додому або до СТО до моменту, коли двигун “закипить”. Зрозуміло, що після цього доведеться повністю промити систему, якісно видалити витік і замінити антифриз.

Важливо розуміти, що використовувати подібний лайфхак можна лише на свій страх і ризик і тільки в крайньому разі як тимчасове рішення.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти