В Україні введуть нові штрафи для водіїв: кого вони торкнуться

Чинні ПДР накладають на українських водіїв безліч обмежень, порушення яких найчастіше призводить до адміністративних штрафів. Водночас найближчим часом в Україні можуть з’явитися нові вимоги для автомобілістів, за ігнорування яких останніх також пропонується суворо карати.

У Верховній Раді на розгляді перебуває законопроєкт № 9016, що передбачає штрафи від 510 до 850 гривень за небезпечне перевезення тварин в автомобілі. Йдеться про кішок, собак та інших вихованців, яких автомобілісти часто перевозять на руках або взагалі без будь-якої фіксації.

Тварини можуть відволікати водія від керування машиною, що, як стверджують ініціатори документа, створює загрозу безпеці дорожнього руху. У разі ж зіткнення автомобіля на швидкості з перешкодою незафіксовані кішка або собака можуть не тільки самі загинути або отримати травми, а й перетворитися на снаряд, здатний завдати серйозних травм водієві та пасажирам.

Коли саме буде винесений на розгляд Ради законопроєкт, невідомо. Однак його вже внесли в порядок денний нинішньої сесії парламенту. Зараз документ проходить розгляд в профільних комітетах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти