Як придбати вживану машину без ризику: у МВС України пояснили

Минулого місяця в Україні зафіксували понад 105 тисяч угод купівлі-продажу старих автомобілів, що на 27,2% більше, ніж було минулого року. Водночас у МВС України звернули увагу, що купівля машини з пробігом пов’язана з певними ризиками, яких можна уникнути, якщо правильно підходити до цього питання.

У відомстві зазначають, що покупці під час реєстрації транспортних засобів на себе можуть з’ясувати, що машину викрали, на неї накладено арешт або вона перебуває під заставою. У зв’язку з цим рекомендується оформляти угоду прямо в сервісному центрі МВС, де можна оперативно перевірити історію автомобіля за відомчими базами даних.

Тут же можна замовити експертне дослідження автомобіля за 303 гривні. Це дасть змогу перевірити не тільки загалом автомобіль, а й його складові частини – двигун, шасі, кузов. У підсумку ризик купівлі проблемного авто зводиться до мінімуму.

Також у відомстві рекомендують не купувати машину за дорученням, нагадуючи, що юридичним власником при цьому залишається продавець. Він може в будь-який момент відкликати довіреність, після чого довести факт купівлі-продажу буде вкрай складно.

Джерело Today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти