Коли їзда з відкритими вікнами не економніша за автомобільний кондиціонер: відповідь експертів

Як відомо, їзда влітку з увімкненим кондиціонером, хоч і вкрай комфортна і є іноді просто необхідністю, але пов’язана з додатковою витратою палива. Деякі автомобілісти у своєму прагненні до економії вдаються до альтернативи – відкриття вікон на швидкості. У певних ситуаціях це дійсно дає змогу швидко охолодити салон автомобіля, але не завжди при цьому палива витрачається менше.

Як пояснюють експерти, використання автомобільного кондиціонера залежно від ситуації може збільшувати витрату палива на 5-20% за рахунок додаткового навантаження на двигун. Наскільки багато доводиться витрачати на охолодження салону, залежить від моделі машини і різновиду компресора.

А щодо їзди з відчиненими вікнами, то вона може бути ефективною лише під час їзди на невеликих швидкостях. Під час розгону це погіршує аеродинаміку автомобіля, що зі свого боку також створює додаткове навантаження на двигун і змушує його витрачати більше палива. У результаті економія на відкритих вікнах може бути несуттєвою або відсутньою взагалі.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти