Водіям показали одну кнопку в автомобілі, яка економить до 5000 гривень

Економити на експлуатації автомобіля, як з’ясувалося, можна шляхом натискання всього однієї корисної кнопки на передній панелі. TikTok-блогер chegeceping розкрив водіям маловідому функцію, здатну скоротити витрати на утримання машини до 5000 гривень і більше.

У короткому ролику чоловік показав кнопки з написами ECO і SPORT і пояснив, як і коли можна їх використовувати. У першому випадку йдеться про режим “енергозбереження”, який під час увімкнення оптимізує продуктивність двигуна, завдяки чому скорочується витрата пального і кількість викидів в атмосферу. При цьому падає динаміка автомобіля, тому швидко прискорюватися на дорозі вже не вийде.

Другий режим спортивний, який навпаки підвищує потужність, що викликає підвищену витрату палива. Блогер звертає увагу, що більшість водіїв використовують ці режими неправильно, що в підсумку призводить до проблем у роботі автомобіля, а також зайвих витрат на експлуатацію транспортного засобу. За підрахунками фахівців, правильне використання ECO за швидкості нижче 70 км/год дає змогу заощадити до £100 на рік (понад 5000 гривень).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти