У МВС розповіли, як не отримати чужий автомобільний штраф

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України відреагували на випадки, що почастішали останнім часом, коли автовласники отримують автомобільні штрафи за порушення ПДР інших водіїв. У відомстві розповіли, як цього уникнути за допомогою однієї маловідомої послуги.

Йдеться про оформлення статусу належного користувача або шеринг авто. Оскільки в Україні популярний продаж машин “за дорученням”, а штрафи за порушення швидкісного режиму, зафіксоване з камер автофіксації, надсилаються юридичному власнику, то виникає певна колізія. Фактичний власник або інша особа, якій він довірив керування авто, порушують ПДР, а відповідальність за це несе той, хто значиться за цим транспортним засобом за базами даних МВС.

Причому не оплачувати чужий штраф автомобіліст просто не має права, інакше він ризикує нарватися на блокування банківських рахунків і арешт майна. Покарати ж справжнього порушника ПДР можна буде лише, якщо він добровільно з’явиться в поліцію і напише відповідну заяву. Якщо він не захоче цього робити, притягнути його до відповідальності буде неможливо.

Щоб уникнути такої несправедливості, у МВС рекомендують автовласникам вказати фактичного власника або тимчасового користувача транспортного засобу. щоб стати належним користувачем, кандидат повинен мати посвідчення водія відповідної категорії. Зробити це можна через “Дію”, там слід обрати відповідний розділ, внести дані учасників оборудки та надіслати запит до МВС. Підтвердження отримують протягом п’яти хвилин. Після цього відомство зможе ідентифікувати іншу особу як водія конкретного авто в разі порушення ПДР.

Джерело Стіна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти