Механік пояснив, що буде з двигуном, якщо не міняти антифриз

Довговічність кожного автомобіля, як відомо, багато в чому залежить від регулярності та якості технічного обслуговування. Однак деякі автомобілісти вважають, що вимоги, які висувають до утримання транспортного засобу виробники, можуть бути дещо надмірними. Зокрема, є ті, хто і зовсім упевнений, що міняти охолоджувальну рідину в автомобілі немає ніякої необхідності. Досвідчений автомеханік пояснив, що трапляється, якщо цього не робити.

Експерт наголосив, що заміна антифризу є обов’язковою не для того, щоб витрачати зайві гроші та “виручати” виробників цього засобу. Він нагадав, що, як і будь-який витратний матеріал, охолоджувальна рідина згодом втрачає свої властивості і в кінцевому підсумку не може справлятися зі своїми безпосередніми завданнями. Що стосується термінів заміни антифризу, то для кожної моделі він може бути різним, як і пробіг. Для деяких авто заміна може знадобитися вже через рік або через 25 тисяч кілометрів, а для когось – через п’ять років або 250 тисяч кілометрів і більше.

Механік нагадав, що антифриз складається з води, спеціальних присадок і хімікатів, які запобігають утворенню корозії, відводять тепло і не допускають замерзання рідини. Якщо антифриз втрачає свої властивості, то в системі може почати формуватися іржа, засмічуватися вузькі канали. У підсумку зростає ризик пошкодження головки блока циліндрів, термостата, помпи або радіатора. Недостатнє охолодження двигуна може призвести до його перегріву і повного виходу з ладу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти