Штраф можна не платити: в яку погоду водіїв не можна покарати за перевищення швидкості

Перевищення швидкості в Україні є одним із найпоширеніших видів порушення ПДР, за які водіїв переважно карають штрафом. Водночас у деяких випадках стягнення можна не платити, оскільки погода не дає змоги належним чином зафіксувати факт проступку.

Таке рішення виніс Восьмий апеляційний суд Львівської області. У рамках судового розгляду встановлено, що поліцейські зафіксували факт перевищення гранично допустимих норм швидкості водієм Peugeot 3008. А саме рух зі швидкістю 90 км/год на ділянці, де максимально дозволено рухатися не швидше 50 км/год. Чоловік отримав штраф 340 гривень, але з покаранням не погодився. Усе через погану погоду.

Як з’ясувалося, поліцейські проводили заміри швидкості приладом TruCam під час дощу з відстані 457 метрів, хоча в режимі поганої роботи пристрій може ефективно працювати в діапазоні від 15 до 61 метра. З огляду на це суд дійшов висновку, що водія притягнули до адміністративної відповідальності незаконно, скасував штраф і закрив справу. На підставі цього можна дійти висновку, що будь-який штраф за порушення швидкості, виписаний після фіксації в умовах дощу на дальній дистанції підлягає оскарженню.

Джерело Today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти