Ідеальне паркування за чотири кроки: водіям розкрили простий лайфхак

Навіть досвідчені водії можуть зіткнутися з труднощами під час паралельного паркування, особливо, якщо простір для маневру обмежений. Водночас можна вдатися до різного роду лайфхаків і хитрощів, які суттєво спрощують цей процес. Видання CarWale розкрило керманичам один такий спосіб, який дає змогу виконати ідеальне паркування в чотири кроки.

1 крок: Під’їзд до парковки
Потрібно під’їхати до автомобіля, що розташований перед вільним місцем, з інтервалом щонайменше півметра. Після цього слід увімкнути фари, щоб використовувати їх як орієнтир.

2 крок: Розворот і наближення
Після того, як ви переконалися в тому, що поблизу немає інших транспортних засобів і пішоходів, слід увімкнути задню передачу і вивернути кермо до упору праворуч, плавно почавши рух. Стежачи за автомобілем, що стоїть позаду, через дзеркала, потрібно дочекатися, доки передні колеса не вирівняються із задньою частиною машини, що стоїть попереду, утворюючи кут у 45 градусів щодо вашого паркомісця.

3 крок: Вирівнювання і продовження руху
Після цього кермо слід поступово вивертати вліво до вирівнювання коліс. Коли край автомобіля порівняється з бампером переднього автомобіля, кермо потрібно викрутити до упору вліво і продовжити плавний рух назад.

4 крок: Завершення паркування
Щойно автомобіль досяг потрібного місця, потрібно вирівняти колеса і переконатися, що у сусідів достатньо місця для роз’їзду виїзду. Якщо паркування відбувається на схилі, то краще вивернути колеса в бік тротуару, щоб випадково не скотитися вниз.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти