Водіям радять у серпні накривати кермо рушником: навіщо це робити?

Вкрай незвичайну пораду водіям дали автоексперти британської організації WhoCanFixMyCar. В останні тижні літа автомобілістам рекомендується накривати рульове колесо рушником. Що дає подібний лайфхак?

Найближчими вихідними в Україні, за прогнозами синоптиків, встановиться спекотна погода, температура атмосферного повітря перевищить показник +30 градусів. У зв’язку з цим зростає ризик перегріву салону автомобілів українців. Рульове колесо і приладова панель першими приймають на себе удар, у зв’язку з чим навіть після короткого періоду простою на сонці торкатися до них неможливо.

Експерти зазначають, що через дотик до розпеченого керма водії можуть отримати опіки і втратити контроль над транспортним засобом. Особливо висока ймовірність подібного в машинах зі шкіряним кермом.

Щоб цього не допустити, рекомендується класти на рульове колесо невеликий рушник або чисту ганчірку. Так його нагрівання буде не таким істотним. Якщо кермо вже розігрілося до екстремальних температур, його можна охолодити змоченим у воді рушником. Просто потрібно покласти його на розігріті поверхні й почекати кілька хвилин, поки волога відведе зайве тепло.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти