Інакше отримаєте штраф: назвали несправності, з якими заборонено сідати за кермо

В Україні наявність в автомобілі технічних несправностей нерідко не зупиняє водіїв від того, щоб сісти за кермо. Іноді дрібна поломка дійсно не є перешкодою для короткої поїздки. Проте з деякими несправностями виїжджати на дорогу категорично заборонено.

Зокрема, не можна експлуатувати автомобіль з несправною гальмівною системою. При порушенні герметичності гідравлічного приводу, наявності перегинів або перекрутів шлангів, а також інших механічних пошкодженнях водій повинен забути про поїздку.

Також не можна сідати за кермо, якщо є проблеми зі світлотехнікою і шинами. У першому випадку не допускається використання дефектних або несправних світлових приладів, включно з пошкодженими або такими, що вийшли з ладу, габаритними вогнями, покажчиками поворотів і фарами, у другому – “лисою” або пошкодженою гумою. Крім того, заборонено рух із несправним двигуном або поганою оглядовістю для водія.

У всіх випадках відповідальність за керування несправним автомобілем несе виключно водій. Саме він повинен переконатися перед поїздкою в тому, що його транспортний засіб перебуває в технічно справному стані.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти