Ніколи не купуйте таку машину: автодилер назвав ключове правило вибору авто з пробігом

Відомий британський автодилер і телеведучий Майк Брюер поділився з автолюбителями своїм досвідом торгівлі машинами, попередивши про один небезпечний прийом шахраїв. Експерт розповів, яких автомобілів варто цуратися під час вивчення вторинного ринку.

Брюер зізнався, що сам попався на виверт шахраїв, коли продав авто людині, яка використовувала підроблені документи і чужу банківську карту. У підсумку дилеру довелося повернути виручені за машину гроші. Телеведучий міг залишитися і без машини, але поліції вдалося по гарячих слідах встановити її місцезнаходження. Втім, до того моменту вона вже змінила власника. Як з’ясувалося, зловмисники перепродали її з величезною знижкою в 3000 фунтів стерлінгів.

Брюер звернув увагу, що зловмисники часто використовують такий прийом – істотно занижують ціну на авто. Це дає змогу знайти покупця і збути крадене в найкоротші терміни. Засліплений “вдалою оборудкою” покупець забуває перевірити машину належним чином, віддає гроші незнайомцю і задоволений їде геть, поки продавець не передумав. Але їде такий “щасливчик”, як правило, не далеко – до найближчого поліцейського, який отримав орієнтування на викрадене авто. У підсумку машину у покупця конфіскують, а гроші, зрозуміло, ніхто не повертає.

Топ-дилер попереджає, що купівля аномально дешевого автомобіля є величезним ризиком. Він Брюер закликав водіїв узяти на озброєння під час вибору уживаного авто правило “занадто добре, щоб бути правдою”, адже, найімовірніше, ваша надвигідна угода такою і виявиться.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти