Чому ви маєте купити кросовер: назвали п’ять ключових причин

З десяти найпопулярніших моделей авто в Україні за останній час – дев’ять є кросоверами. Чому в українців так лежить душа до цих машин? Експерти “РБК-Україна” назвали щонайменше п’ять причин, чому варто обрати кросовер, а не, наприклад, седан або хетчбек.

Привабливий вигляд
Сучасні кросовери виглядають не тільки стильно, але й солідно. Габаритні авто на дорозі виглядають впевнено, чого, втім, не скажеш про їхню маневреність, а також ресурс деталей ходової.

Геометрична прохідність
Більшість кросоверів мають хороший дорожній просвіт, а також збільшені кути в’їзду/з’їзду. Така геометрія дозволяє їм вільно проїжджати там, де седан не проїде. Як і в попередньому випадку через таке компонування страждає маневреність, погіршується аеродинаміка, зростає витрата палива.

Міцне шасі
Більшість кросоверів сконструйовані так, щоб витримувати підвищені навантаження на кузов. Українськими дорогами такі авто їздять просто чудово.

Повний привід
Багато моделей оснащуються системою повного приводу, яка може бути вкрай зручна під час руху нестійкою поверхнею. Особливо взимку, коли подача крутного моменту одразу на чотири колеса допомагає не вилетіти в занос під час їзди ожеледицею.

Висока посадка в салоні
Вкрай корисна перевага, яка дає змогу бачити перешкоди на дорозі краще і далі, ніж інші водії. Недоліком високої посадки в кросовері є погіршення керування, а також прискорений знос шин та інших деталей ходової.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти