Українців попередили про нову аферу з водійськими правами: як розпізнати обман

Головний сервісний центр МВС України попередив громадян про нову аферу з водійськими правами. Зловмисники під виглядом співробітників відомства пропонують оформити справжні документи на право керування транспортним засобом, які за підсумком виявляються підробленими.

Зазначається, що шахраї діють у месенджерах Telegram, Viber, WhatsApp від імені нібито співробітниці сервісного центру на ім’я Софія Бойко. Потенційних “клієнтів” вони вводять в оману фотографією дівчини в уніформі співробітників сервісних центрів МВС, а також демонстрацією відретушованого службового бейджика, сфотографованого на тлі айдентики відомства.

Зазначається, що фото для афери було взято з відкриття сервісного центру МВС у Сєвєродонецьку Луганської області, зроблені 2016 року. На знімках дійсно співробітниця відомства, але зараз вона вже не працює в сервісному центрі і давно покинула Україну. Її ім’я не Софія Бойко.

Наразі поліція розслідує провадження за фактом підробки документів, які шахраї продають під виглядом співробітників МВС усім охочим за певну винагороду. “Покупців” переконують, що все законно і права є оригінальними, але насправді вони не вносяться до відомчих баз даних і не відображаються в “Дії”. При першій же перевірці фальшивку виявляє поліція і вилучає.

У МВС нагадали, що єдиним законним способом отримати права є складання іспитів у сервісному центрі на теорію і практику водіння. При цьому з’явитися в установу потрібно особисто.

Джерело Головний сервісний центр МВС України
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти