Якої шкоди автомобілю може завдати дощ: назвали найнебезпечніші наслідки опадів

Здавалося б, що може зробити звичайний дощ або сніг автомобілю? Адже сучасні машини створені, зокрема, в умовах негоди. Однак це не означає, що проблеми повністю виключені. Експерти назвали низку випадків, коли опади можуть призвести до серйозних несправностей транспортного засобу.

Салон і кузов
Найстрашніша проблема для кузова, викликана підвищеною вологою – це корозія. Біда, з якою боротися практично марно, якщо вчасно не попередити.

Волога в інтер’єрі
Попадання вологи в салон найчастіше призводить більше до дискомфорту, ніж до реальних проблем. Мокрі сидіння і килимки можна осушити, однак запотівання вікон при цьому через підвищену вологість може призвести до серйозних неприємностей через погіршення огляду для водія.

Ходова
Головна проблема і небезпека під час дощу для ходової – приховані ями під калюжами. Нерідко водії потрапляють у таку пастку, не маючи можливості побачити, наскільки глибока та чи інша вибоїна, вкрита водою. Якщо їхати надто швидко і потрапити в таку яму, можна пошкодити колеса і одразу кілька компонентів підвіски.

Гальма
Як відомо, мокрі гальмівні колодки працюють гірше через погане тертя. Тому після проїзду великими калюжами водіям рекомендують перевіряти гальма і просушувати їх шляхом натискання на педаль гальма кілька разів.

Гідроудар двигуна
Найгірше, що може статися з автомобілем через потрапляння вологи всередину. Таке трапляється, коли через повітряний фільтр у двигун потрапляє навіть незначна кількість води. Наслідки від такого, здавалося б, незначного явища можуть бути просто катастрофічні – руйнування деталей циліндро-поршневої групи. Як правило, вирішити проблему допомагає лише капітальний ремонт двигуна.

Лобове скло
Про запотівання ми вже згадували, але дощ може створити проблеми для лобового скла і зі зворотного боку. У разі несправності двірників і омивача сильна злива зробить поїздку надзвичайно небезпечною, оскільки водієві доведеться їхати практично наосліп.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти