Що категорично не можна робити водіям авто з повним приводом

Автомобілі з повним приводом високо цінуються серед автомобілістів завдяки кращій стійкості на нестабільній поверхні, а також підвищеним позашляховим можливостям. Водночас водії припускаються низки неприпустимих помилок під час використання повнопривідних транспортних засобів. Експерти назвали п’ять речей, які категорично не можна робити з такими авто.

1. Недостатнє розуміння типів повного приводу:
Постійний привід і привід, що обирається, відрізняються між собою і потребують індивідуального підходу під час керування.

2. Неправильна поведінка на поворотах:
Якщо йдеться про подолання вигинів на дорозі, водіям повнопривідних авто потрібно пригальмовувати і знизити оберти двигуна, інакше подальші маневри будуть вельми небезпечними.

3 Уникнення посиленого зносу:
Якщо постійно використовувати тільки повний привід, система приводу і шини швидко стануть непридатними. Водіям рекомендують у більшості випадків користуватися режимом 2WD і лише за необхідності активувати повнопривідний режим.

4. Ривок з місця:
Якщо стартувати з місця занадто різко, це може створити підвищене навантаження на трансмісію і в підсумку пошкодити її.

5. Переоцінка безпеки:
Водії часто поводяться за кермом повнопривідного авто занадто самовпевнено. Насправді повний привід лише підвищує стійкість, але не гарантує повну безпеку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти