Інакше штраф 425 гривень: кому з українських водіїв потрібно терміново замінити права

Зазвичай в Україні водії міняють права тільки в разі їх втрати або пошкодження. Термін дії документів у більшості автомобілістів настільки великий, що вони навіть замислюються про відвідування сервісних центрів МВС. Однак у деяких випадках робити це дійсно потрібно. Причому терміново, інакше рульовому загрожує чималий штраф.

Так, постанова КМУ №340 від 08.05.1993 зобов’язує водіїв протягом 10 днів звернутися до МВС за новими документами в разі зміни персональних даних. Може йтися про зміни в прізвищі, імені або по батькові, а також даних про стать громадянина. У разі виявлення невідповідностей у разі зупинки автомобіля поліцією може бути виписано штраф у розмірі 425 гривень за ч.1 ст.126 КУпАП.

Зазвичай таких помилок припускаються дівчата та жінки після заміжжя. Змінюючи прізвище, вони не обтяжують себе заміною документів і продовжують їздити зі старими правами.

Щоб не отримати штраф, достатньо звернутися до найближчого сервісного центру МВС з колишніми документами, паспортом, ІПН, квитанцією про оплату послуг на суму 243 гривні та документом, що підтверджує зміну персональних даних.

Джерело SUV News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти