Як можна «вбити» двигун неправильною перевіркою рівня оливи: відповідь механіка

В експлуатації автомобіля не буває дрібниць. Навіть таку, на перший погляд, рутинну і просту процедуру, як перевірка рівня моторного мастила в двигуні, має бути виконано правильно. Інакше силова установка може опинитися під загрозою поломки. Досвідчений автомеханік пояснив, що може послужити тому причиною.

Коли автомобіліст перевіряє рівень мастила, потрібно, щоб машина стояла на рівній поверхні. Помилкою буде перевірка мастила на працюючому двигуні, тільки заглушеному або холодному. У перших двох випадках мастило буде розподілено по всій системі і не дасть змоги оцінити реальний його рівень. На холодному двигуні немає сенсу перевіряти рівень масла, оскільки воно стискається.

Найкраще перевіряти мастило через 15 хвилин після вимкнення двигуна. За цей час масло набіжить у картер, але ще не встигне стиснутися.

Якщо виконувати перевірку неправильно, є ризик, що за нестачі оливи почнеться масляне голодування, фрикційні деталі двигуна почнуть швидко зношуватися і силова установка стане непридатною. За надлишку мастила сальники й ущільнювачі почнуть продавлюватися, масло почне витікати, утворюючи нагар, що також негативно впливає на стан мотора.

Джерело SUV News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти