Сім фраз, які водієві категорично не можна говорити поліцейському під час зупинки

Спілкування з поліцією для кожного автомобіліста рано чи пізно стане вимушеним заходом. Навіть якщо вам складно приховувати своє невдоволення від зупинки вашого транспортного засобу патрульним, слід пам’ятати про деякі фрази, які вживати при цьому категорично не варто. «Твоя МАШИНА» перерахувала сім найбільш небажаних із них.

«Ви знаєте, хто я такий?»
Спроба підкреслити свій статус лише підстьобне поліцейського, який може піти на принцип і зробити ваш випадок показовим, щоб продемонструвати свою непохитність.

«Давайте домовимося»
Цю фразу найчастіше розцінюють як пропозицію хабара, що є кримінальним правопорушенням і суворо карається.

«Шукайте, все одно не знайдете»
Така зухвалість може викликати у поліції бажання за всяку ціну притягнути вас до відповідальності.

«Я випив(ла) зовсім небагато»
Не має значення, багато ви випили алкоголю чи мало, навіть келих пива дозволяє оштрафувати вас на 17 000 гривень і позбавити прав на рік.

«Я плачу вам зарплату…»
Ніхто не любить, коли йому дорікають грошима, особливо якщо робиться це необґрунтовано. Подібна фраза може здатися образливою для патрульного. Поліцейські також, як і інші громадяни, платять податки, з яких отримують зарплату бюджетники. При цьому правоохоронці мають захищати закон, а не прислуговувати комусь конкретно.

«Я не знав, що так робити не можна»
Це ніяк не врятує вас від покарання за порушення закону. Його незнання не звільняє від відповідальності. Крім того, поліцейський може зрозуміти, що ви повний профан у сфері законодавства, а отже, на вас можна повісити ще якесь правопорушення.

«Я готовий(а) одразу все підписати»
Ніколи не варто так говорити, тому що недобросовісний співробітник може швидко надихнутися цим і підсунути на підпис буквально все, що тільки можна і що не можна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти