Після якого віку українським водіям краще не сідати за кермо

Вікові обмеження все щільніше підбираються до українських водіїв. Очікується, що найближчим часом Рада розгляне відповідний законопроєкт, який зобов’яже автомобілістів складати спеціальні тести після 65 років. Однак навіть без законодавчих вимог українцям слід замислитися про доцільність водіння автомобіля в певному віці.

Німецькі експерти розібрали цю ситуацію і дійшли неоднозначних висновків. Наприклад, лікарка загальної практики Інгрід Деншель визнає, що побоювання, пов’язані з похилим віком водіїв, справді мають під собою підстави, але обмеження мають ухвалюватися виключно в індивідуальному порядку. З нею погоджується член місцевої ради з безпеки дорожнього руху Зігфрід Брокманн, який вважає, що починати дискусію щодо будь-яких обмежень для водіїв слід тільки з 75 років.

А ось психолог Катя Шляйніц впевнена, що навіть після 75 років багато автомобілістів, завдяки своєму досвіду, можуть безпечно керувати автомобілем. Водночас слід більше приділяти уваги своєму здоров’ю. Якщо ж водій по досягненню певного віку відчуває когнітивні порушення, краще вчасно відмовитися від керування авто.

Джерело Автосвіт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти