Сільським водіям загрожує до 40 тисяч штрафу за одне поширене порушення

На тлі погіршення економічної ситуації, війни і зростання цін на автомобілі та паливо жителі українських сіл і невеликих містечок постійно шукають більш економний транспорт. При цьому багато хто абсолютно не замислюється про те, наскільки це законно, сподіваючись відбутися невеликим штрафом.

Таке часто відбувається з водіями скутерів і мопедів, які вкрай популярні в сільській місцевості. Зрозуміло, оформленням прав і документів на транспорт стурбовані лише одиниці. Причин на це щонайменше дві – відсутність належного контролю з боку поліції та хибна думка про те, що їзда без прав і реєстрації є незначним порушенням ПДР.

Почасти багато порушників досі вважають, що за такий проступок можна отримати лише кілька сотень гривень штрафу. Але ж кілька років тому покарання за це було істотно збільшено. Якщо вперше скутериста без прав категорії А1 оштрафують на 3400 гривень, то при повторному порушенні сума стягнення може скласти вже 40 800 гривень. Прав при цьому горе-водія можуть позбавити одразу на сім років. Якщо ж скутер або мопед був не зареєстрований у МВС, то додатково доведеться заплатити 850 гривень.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти