Автомеханік попередив про маловідому аферу під час продажу вживаних машин

Купівля вживаного автомобіля певною мірою порівнянна з «котом у мішку», оскільки завжди можна зіткнутися з певними ризиками. Деякі з них можуть бути навмисно приховані від очей покупців. Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер попередив водіїв про поширену аферу під час продажу машин з пробігом.

Фахівець відзначив зростаючу кількість звернень від новоявлених власників старих авто, які після купівлі виявляють, що індикатор «Check Engine» в їхній машині не загоряється, хоча є очевидні проблеми з двигуном. Кілмер пояснив, що недобросовісні продавці нерідко відключають сигнал, щоб не втрачати гроші на продажу транспортного засобу.

Скотті зазначив, що робиться це за допомогою спеціальних «примочок», що скидають усі показники несправностей на панелі приладів. Через деякий час індикатор знову загориться, але буде вже пізно. Уберегтися від шахрайства в такій ситуації, за словами автомеханіка, допоможе автомобільний сканер OBD, за допомогою якого можна провести швидку діагностику перед покупкою.

Є й інший спосіб виявити обман з індикатором. Потрібно вставити ключ у замок запалювання і провернути його. Зазвичай у цей момент усі лампочки на приладовій панелі спалахують на частки секунди, а потім гаснуть. Якщо якийсь індикатор не відобразився, значить з ним щось не так.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти