Українцям назвали предмети, які мають бути в авто у воєнний час

Воєнний стан в Україні, як відомо, введено не просто так. Повномасштабне вторгнення і збройна агресія РФ уже понад два з половиною роки позбавляють українців мирного і спокійного життя. На цьому тлі громадянам доводиться постійно дбати про свою безпеку, зокрема й під час автомобільних поїздок. Міністерство реінтеграції розповіло українським водіям, що потрібно обов’язково возити в машині у воєнний час.

1. Лопата:
Вкрай корисний інструмент, який за нагоди і дорогу допоможе розчистити, і для самооборони зійде.

2. Ніж
Ніж може бути корисним у багатьох ситуаціях. З його допомогою можна відрізати дроти або ремінь безпеки, що заклинив після аварії. Він допоможе відкрити упаковку з продуктами і навіть спорудити тимчасове укриття.

3. Невелика сокира
Ще одна незамінна річ, якщо ви застрягли надовго на природі. Сокиру можна використовувати для рубання дров, усунення перешкод і іноді навіть для ремонту автомобіля.

4. Буксирний трос
Якщо ваш автомобіль зламався, а евакуатор викликати не виходить, наявність буксирувального троса може стати справжнім порятунком.

5. Рулон армованого скотчу
Дуже добре допомагає для тимчасового ремонту пошкоджених частин кузова автомобіля, а також у разі раптових розривів шланга. Важливо тільки пам’ятати, що це лише тимчасовий захід, на постійній основі їздити так не можна.

Також у міністерстві порекомендували мати в машині запас питної води та їжі, зарядні пристрої, ліхтарик і сигнальні засоби. Не зайвим буде покласти в багажник і каністру із запасом палива.

Джерело gazeta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти