П’ять речей, які кожен автомобіліст повинен зробити до осені

Наближається осінь, а з нею і нові виклики для українських автомобілістів. Не варто чекати, коли вони застануть вас зненацька, краще підготуватися до них заздалегідь. Експерти порталу Hyser назвали п’ять речей, які обов’язково до осені має зробити кожен керманич.

1. Огляд кузова
Перевірка пошкоджень кузова важлива з точки зору утворення корозії. Волога осіння погода прискорить формування на місцях відколів і подряпин іржі, якщо вчасно їх не видалити.

2. Двірники
Коли піде дощ і з’ясується, що склоочисники не працюють або працюють погано, робити щось буде вже пізно. Тому важливо вже зараз перевірити двірники на наявність несправностей, а також за необхідності замінити щітки склоочисників.

3. Світло
Восени дні стануть похмурими і короткими. Тому слід заздалегідь подбати про справність світлотехніки. Перевірте фари, стоп-сигнали та покажчики поворотів.

4. Гумові ущільнювачі
Не чекайте, поки осінні дощі розкриють проблеми з гумовими ущільнювачами, в машині утвориться текти. Літня спека може призвести до того, що гумки можуть просто зсохнутися, тому подбати про їхню заміну слід заздалегідь.

5. Опалення
Зараз грубка не потрібна, тому ви напевно її вже давно не вмикали. Але з приходом осені може статися так, що похолодає дуже різко. У такій ситуації неприємно буде раптом усвідомити, що обігрівач за літо вийшов з ладу. Тому краще перевірити і полагодити його завчасно.

Додаткові поради:
Рекомендується перевірити шини на пошкодження, а також поглянути в якому стані зимовий комплект гуми. Слід також перевірити стан акумулятора, оскільки з приходом холодів навантаження на нього буде підвищене. Також не зайвим буде поглянути на кількість основних рідин в автомобілі та за необхідності долити їх у систему.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти