Українських водіїв масово незаконно штрафують на 3400 гривень: хто під загрозою

В Україні поліція почала масово штрафувати водіїв за одне поширене порушення, незважаючи на заборону Кабміну. Врятуватися від свавілля вдається тільки через суд.

Читайте також:

Негайно звірте свої права і техпаспорт: за яку помилку водіям загрожує штраф 3400 гривень

Новий штраф для автовласників: за які машини доведеться платити по 17 000 гривень

Тисячі гривні штрафу: як припаркувати авто і не встрягти в халепу

Як відомо, зараз в Україні водіям-новачкам видають так зване «тимчасове» водійське посвідчення, яке діє два роки. По закінченню цього терміну, керманич повинен звернутися в сервісний центр і отримати постійні права, оскільки колишній документ втрачає свою силу. Однак на початку повномасштабного вторгнення РФ уряд випустив постанову №184, якою продовжив термін дії всіх документів водіїв до закінчення воєнного стану.

У поліції про цей нормативний акт знають, але з невідомих причин, як стверджують юристи, останнім часом почали масово штрафувати водіїв із простроченими правами. Нерідко пояснюють це тим, що у «порушників» нібито була за 2,5 року можливість обміняти права без ризику для життя і здоров’я. Водіям виписують штраф на 3400 гривень і проблема тут полягає в тому, що сплатити його необхідно в 15-денний термін. Єдиним способом уникнути незаконного покарання є звернення до суду, який, до слова, завжди в таких випадках стає на бік водіїв.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти