Чому не можна купувати автомобілі-потопельники і як їх виявити

На сайтах автопродажу нерідко можна знайти автомобілі, які пережили підтоплення. Їх, як правило, купують неохоче, тому продавці часто приховують в оголошеннях і приватному спілкуванні той факт, що машина була під водою. Чому ж такі транспортні засоби не варто купувати і як їх виявити, пояснили експерти сайту «Новини Pro».

Насамперед слід розуміти, що потопельниками вважаються машини, які пережили затоплення водою на рівні підлоги та вище. Зазвичай після цього завдається непоправної шкоди кузову, двигуну, гальмівній системі, електроніці, іншим вузлам і агрегатам автомобіля. При цьому нерідко розпізнати проблеми вдається не відразу, що дає змогу недобросовісним продавцям вводити покупців в оману.

Як розпізнати автомобілі-утопленики
Найкраще для виявлення потопельника, звісно, звернутися по допомогу до фахівців. Під час купівлі вживаного авто завжди рекомендується проводити професійну діагностику на СТО. Якщо такої можливості немає, слід звернути на непрямі ознаки підтоплення – проблеми з електрообладнанням, світлотехнікою, наявність води і конденсату в фарах, приладах та інших порожнинах. Також на те, що машина побувала у воді може вказувати болотистий запах у салоні, а також сліди цвілі на сидіннях і ременях безпеки.

Купівля потопельника категорично не рекомендується через те, що з такою машиною в майбутньому обов’язково виникнуть численні проблеми, на усунення яких піде маса часу і грошей.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти