Помилки під час запуску двигуна автомобіля: що не можна робити перед початком поїздки

Такий рутинний і простий процес, як запуск двигуна автомобіля, здавалося б, не повинен викликати проблем, але, як з’ясувалося, багато водіїв роблять його неправильно. Експерти SUV News назвали п’ять типових водійських помилок при цьому, які призводять до несправностей силової установки.

1. Поспіх під час запуску двигуна
Не потрібно поспішати запускати мотор, адже в момент, коли активується запалювання, система проводить первинну діагностику і налаштовує паливну систему для оптимальної роботи. Якщо одразу запустити двигун, то електронний блок керування працюватиме за усередненими показниками, що не завжди правильно і корисно для силової установки.

2. Швидкий запуск дизельних автомобілів
Така помилка веде до нерівномірної роботи циліндрів, оскільки паливо банально не встигає в них згоряти. Подібна проблема веде до перевантаження мотора і забруднення фільтрів.

3. Нехтування прогріванням двигуна
Є думка, що сучасні автомобілі не потребують прогріву, оскільки використовують нові синтетичні оливи, які і так відмінно змащують рухомі частини двигуна. Насправді це не зовсім так. Якщо мотор може і не вимагати роботи на холостому ходу, то кілька хвилин повільної їзди на малих обертах йому точно необхідні.

4. Запуск двигуна при натиснутому газі
Багато водіїв вичавлюють педаль газу під час запуску двигуна, щоб швидко його «привести в норму». Така помилка загрожує швидким зносом компонентів силової установки.

5. Ігнорування попереджувальних індикаторів
У сучасних автомобілях на приладовій панелі час від часу можуть з’являтися попереджувальні індикатори, які нерідко ігноруються, доки вони не призведуть до конкретних поломок. Експерти рекомендують одразу реагувати на такі сигнали, оскільки проблему зазвичай простіше виправити на початковому етапі.

Джерело SUV News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти