Як довго бензин можна зберігати в каністрі: повинен знати кожен водій

Серед автомобілістів побутує думка, що бензин можна залити в каністру і залишити в ній «на чорний день». Особливо актуально це сьогодні, коли ціни постійно зростають і українці намагаються максимально запастися паливом. Однак возити в багажнику роками один і той самий бензин категорично не можна, оскільки він має не найбільший термін придатності.

Чинний ДСТУ вимагає від виробників бензину, що продається в Україні, встановити гарантійний термін придатності продукту на рівні щонайменше одного року з дня виготовлення. Таке обмеження безпосередньо пов’язане з додаванням у паливо спеціальних присадок, які впливають на його властивості, зокрема й довговічність.

При цьому реальний термін придатності може варіюватися залежно від умов зберігання. Бензином рекомендується тримати в герметичній тарі в прохолодному сухому місці, не допускати потрапляння всередину вологи і забруднень. Найкраще використовувати металеві каністри і контейнери, а також ємності зі спеціального пластику.

Якщо йдеться про бензин у паливному баку, то його слід використовувати протягом півроку. Все тому, що через коливання температури всередині утворюється конденсат, а також часто потрапляє повітря. Прострочений бензин можна відрізнити за наявністю темного або коричневого відтінку. Він має високий ступінь детонації і небезпечний як для паливної системи, так і безпосередньо для двигуна.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти