Як водієві автомобіля зупинятися біля зебри, щоб не отримувати штраф

Однією з поширених помилок українських водіїв є неправильна зупинка або стоянка. Нерідко за це виписують чималі штрафи, що в умовах непростої економічної ситуації в країні може бути особливо болісно. У зв’язку з цим «Твоя МАШИНА» звертає увагу автомобілістів на те, як правильно зупинятися біля пішохідного переходу, щоб не отримати стягнення.

Читайте також:

Негайно звірте свої права і техпаспорт: за яку помилку водіям загрожує штраф 3400 гривень

Новий штраф для автовласників: за які машини доведеться платити по 17 000 гривень

Тисячі гривні штрафу: як припаркувати авто і не встрягти в халепу

Насамперед варто розуміти, що ви на дорозі не одні, ваші дії в певних ситуаціях можуть заважати іншим учасникам руху. Якщо зупинити машину в безпосередній близькості до «зебри», можна перекрити огляд як пішоходам, так і водіям, що створює ризик виникнення ДТП.

Важливо також відрізняти зупинку від стоянки. У першому випадку водій просто зупинив машину в недозволеному місці і залишився в ній. За це можна просто отримати штраф. Якщо ж автомобіліст припаркував авто і пішов у своїх справах, то, крім грошового стягнення, його машину ще й можуть забрати на штрафмайданчик.

Щоб не мати подібних проблем, варто знати, що транспортний засіб заборонено залишати безпосередньо на самому переході, а також на відстані ближче 10 метрів від нього в обидва боки. Цього достатньо, щоб забезпечити іншим учасникам руху достатній огляд і не створювати перешкод.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти