Коли категорично не можна заряджати смартфон через прикурювач в автомобілі

Сьогодні гаджети є незамінними помічниками українців і автомобілісти не є винятком. У зв’язку з цим можливість зарядки портативної електроніки безпосередньо в салоні стала найважливішою опцією сучасного автомобіля. Часто водії заряджаються через прикурювач, але іноді робити це категорично не можна.

Ключова причина потенційних проблем із цим способом підзарядки криється у відмінності напруги і сили струму між звичайною зарядкою гаджета і бортовою мережею автомобіля. Типовий смартфон, наприклад, використовує силу струму в зарядному пристрої на рівні 1А з напругою до 5 Вольт. Водночас в автомобільній мережі, як правило, напруга становить уже 12 Вольт. Якщо напряму під’єднати пристрій до прикурювача, можна завдати йому непоправної шкоди.

Насамперед «симптомом» такої несумісності є перегрів ґаджета, акумуляторна батарея якого сильно перенапружується при високій напрузі. Це може негативно вплинути на її ресурс або й зовсім вивести з ладу.

Найчастіше подібне трапляється, коли водії використовують «нерідні» зарядні пристрої. Краще заряджатися за допомогою оригінальних зарядок, а також, за можливості, використовувати не прикурювач, а бортові USB-слоти або розетки, які вже адаптовані для заряджання гаджетів.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти