Як несправна кришка розширювального бачка може «вбити» двигун автомобіля

Сучасний автомобіль являє собою складний механізм, де практично немає неважливих деталей. Навіть така, на перший погляд, дурниця, як кришка розширювального бачка, може в разі своєї несправності призвести до тяжких наслідків, включно з повною відмовою двигуна.

Експерти звертають увагу, що ця деталь відіграє важливу роль у системі охолодження і має всередині два клапани, від справності яких залежить багато чого в транспортному засобі. Перший клапан прогріває двигун до оптимальної температури, а другий – регулює подачу повітря, щоб компенсувати брак антифризу. Вихід з ладу хоча б одного з них може призвести до перегріву і поломки двигуна.

Експерти рекомендують регулярно перевіряти кришку розширювального бачка на предмет несправностей. Для цього потрібно почекати, поки двигун охолоне, а після цього оглянути патрубки під капотом. При їх стисненні очевидні проблеми з клапаном. У такій ситуації кришку краще замінити.

Запобіжний клапан перевіряється на працюючому двигуні. Після прогріву кришка акуратно знімається. Шиплячий звук при цьому свідчить про те, що клапан працює. Якщо його немає, значить кришка потребує заміни.

Джерело Ampercar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти