Не довіряйте заправляти вашу машину співробітникам АЗС: п’ять причин, чому не варто цього робити

На кожній великій мережі АЗС можна зустріти співробітників, які займаються тим, що допомагають заправити ваш автомобіль. Така послуга може здатися привабливою, оскільки дає змогу водієві заощадити час і не бруднити руки, але експерти рекомендують від неї відмовитися. Портал Hyser називає п’ять вагомих причин, чому краще не довіряти машину заправникам.

1. Ризик крадіжки палива
Час від часу можна зіткнутися з ситуацією, коли недобросовісний співробітник банально зливає паливо в окрему ємність.

2. Недбалість співробітників
Іноді трапляються неакуратні або просто втомлені заправники, які через свою недбалість проливають частину палива на лакофарбове покриття кузова, чим можуть його пошкодити.

3. Загроза пошкодження люка
Коли заправник вставляє «пістолет» у чужий автомобіль, він може не думати про те, як би зробити це максимально акуратно. Його завдання швидко обслужити клієнта. У такій ситуації не виключено, що люк паливного бака буде подряпаний.

4. Герметичність бака
Рідко, але трапляється таке, що співробітник АЗС банально забуває закрити люк паливного бака. Оскільки бензин має підвищену летючість, можна очікувати, що частина палива просто випарується, а всередину бака потрапить сміття.

5. Не те паливо
Знову ж таки через свою недбалість або втому заправник просто може переплутати пальне, яке вам потрібно, і залити, наприклад, дизель замість бензину і навпаки. Наслідки для паливної системи і двигуна від такої помилки можуть бути фатальними. Тому, як і в попередніх випадках, краще зробити все самому і переконатися, що жодних «сюрпризів» на вас не чекає.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти