Штраф 1000 гривень за одну «дурницю»: про що українським водіям краще не забувати

Останнім часом на українських дорогах стали частіше з’являтися двоколісні транспортні засоби. Скутери, мопеди і мотоцикли регулярно потрапляють у ДТП, через що увагу поліції до них підвищено. У зв’язку з цим їхнім водіям слід пам’ятати навіть, здавалося б, про «дріб’язкові» вимоги деяких ПДР, за порушення яких можна отримати чималий штраф.

За статистикою, найбільш вразливою частиною тіла скутериста або мотоцикліста є голова. У зв’язку з цим водії повинні в обов’язковому порядку надягати захисний шолом. На сьогодні порушення цієї вимоги карається штрафом 510 гривень (ч.5 ст.121 КУпАП). Якщо без шолома виявиться ще й пасажир транспортного засобу, доведеться заплатити штраф ще й за нього. Таким чином, загальна сума стягнення зросте до 1020 гривень.

Експерти звертають увагу, що шолом під час їзди на мотоциклі або мопеді важливий не тільки з погляду запобігання штрафу, а також безпечного водіння, а й з практичного боку. Він захищає обличчя водія від пилу, комах і опадів. Таким чином, мінімізується ризик раптового погіршення огляду під час водіння.

Джерело inkorr
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти