Як підвищити яскравість фар і не отримати штраф: експерт назвав кілька законних способів

Їзда на автомобілі в темний час доби пов’язана з цілою низкою ризиків і загроз. Не секрет, що ключову роль при цьому відіграє світлотехніка транспортного засобу. Що краще вона працює, то нижчі шанси потрапити в аварію. Українські водії нерідко вдаються до використання різного роду способів, що підвищують яскравість їхніх автомобільних фар, але іноді це суперечить закону і карається штрафом. Водночас досвідчений автоексперт назвав один легальний спосіб поліпшити роботу оптики.

Читайте також:

Терміново перевірте свій автомобіль: який підступний штраф загрожує водіям

Отримаєте дорогий ремонт: чому не можна глушити машину з працюючим кондиціонером

Як продовжити життя автомобільним шинам: поради експерта

Зробити це можна шляхом поліпшення світлопропускної здатності фар. Як відомо, з часом вони покриваються шаром нальоту і тьмяніють, що погіршує їхню роботу. Розв’язати проблему може допомогти полірування внутрішньої і зовнішньої частини скла. Зробити це можна як у сервісі, так і самостійно.

Також вирішити проблему можна шляхом заміни ламп у фарах на більш потужні і заміни лінз в оптиці. Посилити роботу світлотехніки дає змогу і заміна штатних фар на ксеонові та світлодіодні, але лише, якщо подібне переобладнання передбачено конструкцією транспортного засобу. В іншому разі штрафу не уникнути.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти