П’ять провокаційних запитань поліції, на які водіям краще не відповідати

Мало хто з автомобілістів буде радий, що його автомобіль зупинила поліція. Багато в чому, це, звісно ж, пов’язано з ризиком отримати штраф або інші проблеми із законом. Однак погіршити ситуацію може «неправильне» спілкування з патрульним. Видання wheel-news звертає увагу на п’ять типових провокаційних запитань інспекторів, на які краще взагалі не відповідати прямо.

Читайте також:

Автомобілі яких кольорів найважче продати: простіше перефарбувати

«Де і ким ви працюєте?»
Це може цікавити поліцейського для збору інформації під час заповнення протоколу або ж оцінки вашого матеріального стану.

«Куди прямуєте?»
Таким запитанням поліцейські нерідко перевіряють водіїв на вживання алкоголю. Краще зберігати впевненість і відповідати чітко. У разі підозри в перевищенні швидкості краще сказати, що поспішали в аптеку або для надання невідкладної допомоги.

«Де навчається ваша дитина?»
За наявності в салоні неповнолітнього пасажира поліцейський може спробувати таким чином здалеку з’ясувати її вік, наскільки правильно вона перевозиться в авто.

«Порушуємо?»
Пряма провокація, націлена на те, що водій визнає свою провину і буде в позиції винуватого. Також привернути увагу співробітника може привернути ваша неуважність. Якщо сумніваєтеся в тому, що не порушували, просто поставте інспектору уточнююче запитання, в чому конкретно він вас підозрює і які має для цього підстави. Нехай тепер викручується сам.

«І що мені робити з вами?»
Можливий натяк на хабар. Пам’ятайте, що це не тільки неетично, а й протизаконно. За дачу хабара поліцейському під час виконання його службових обов’язків можна потрапити до в’язниці. При цьому сам інспектор за свою провокацію може взагалі ніяк не бути покараний.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти