Шість запитань, які потрібно ставити продавцю під час купівлі вживаного автомобіля

Автомобіль з пробігом завжди схожий на «кота в мішку» при купівлі. На вторинному ринку можна як знайти гідний транспортний засіб у відмінному стані за непогану ціну, так і потрапити в халепу, отримавши за солідну суму «відро з цвяхами». Експерти британського видання Mirror назвали шість порад, які покупець завжди має ставити під час вибору вживаної машини.

Читайте також:

Які машини купувати не можна: назвали сім поганих ознак

Як правильно почати рух на автомобілі, щоб не отримати штраф

Легалізація медичного канабісу: чи можна сідати за кермо після його прийому?

Чи є гарантія на автомобіль і як довго вона діє?
Якщо автомобіль випущений лише рік-два тому, на нього може зберігатися гарантія від виробника. Також гарантію можуть давати деякі дилери, які торгують уживаними машинами.

Які роботи з техобслуговування були виконані?
Технічне обслуговування є ключовим аспектом у підтримці автомобіля в справному стані. Навіть найнадійніша модель може швидко вийти з ладу, якщо не буде проходити регулярне ТО.

В якому стані перебувають шини і гальма автомобіля?
Вкрай важливо перевірити під час купівлі стан шин і гальм автомобіля, оскільки від цього безпосередньо залежить ваша безпека.

Чи можу я подивитися документи на автомобіль?
Ознайомтеся зі свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, сервісною книжкою та історією обслуговування автомобіля. Якщо машина відносно нова, але якогось із документів немає в наявності, це має викликати підозру.

У якому загальному стані перебуває автомобіль?
Насамперед слід звернути увагу на кузов, ходову частину і двигун автомобіля. Візуально вони не повинні мати жодних пошкоджень. Також не завадило б провести повну діагностику ТЗ на СТО.

Для яких цілей використовувався автомобіль?
Якщо автомобіль раніше експлуатували в таксі або для інших регулярних вантажо- і пасажироперевезень, то висока ймовірність, що він не по роках зношений.

Джерело Mirror
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти