Як не заснути за кермом: найкращі поради щодо боротьби з сонливістю

Сонливість водія за кермом – одне з найнебезпечніших явищ, яке регулярно призводить до ДТП із трагічними наслідками. У зв’язку з цим кожен водій має знати, як убезпечити себе від подібної загрози. Патрульна поліція України випустила у себе в Телеграм набір найкращих рекомендацій з такої нагоди.

Читайте також:

Як правильно почати рух на автомобілі, щоб не отримати штраф

Які машини купувати не можна: назвали сім поганих ознак

Чотири функції в автомобілі, які найбільше дратують водіїв

Насамперед правоохоронці рекомендують уникати їзди в години, коли ви зазвичай спите. Ваш організм звик відпочивати в цей період, тому інстинктивно розслаблятиметься. Також не слід вживати перед поїздкою лікарських препаратів, які спричиняють сонливість та знижують швидкість реакції.

Щоб підбадьоритися патрульні рекомендують увімкнути кондиціонер у салоні – холод допомагає організму залишатися в тонусі. Крім того, за можливості краще мати із собою попутника, бесіда з яким не дасть змоги вам заснути. Якщо ж ви раптом задрімаєте за кермом, він зможе швидко розбудити вас і запобігти аварії. Коли відчуваєте, що ось-ось заснете, краще не ризикувати і зупинити автомобіль у безпечному місці, зробивши перерву 15-20 хвилин. Її можна витратити на фізичні вправи або сон.

Джерело Патрульна поліція України
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти