Чи справді атмосферний двигун надійніший за турбомотор: експерти дали відповідь

Сьогодні знайти турбомотор можна під капотом навіть бюджетних автомобілів. У гонитві за екологічністю і паливною ефективністю виробники все частіше роблять ставку на двигуни з наддувом. Але наскільки вони надійні порівняно з традиційними «атмосферниками»? Експерти “РБК-Україна” дали відповідь на це запитання.

Для початку слід зрозуміти, що таке турбований двигун. Як відомо, робота ДВЗ пов’язана із займанням паливо-повітряної суміші. Щоб зробити віддачу від цього процесу максимальною, повітря подають у двигун під тиском, створюваним турбокомпресором, який, своєю чергою, працює від енергії вихлопних газів, що виходять під тиском із силової установки.

Незважаючи на візуальну простоту конструкції турбіни, вона виробляється із застосуванням високих технологій, щоб витримувати величезні навантаження. Однак це також створює додаткові проблеми для надійності агрегату, а ремонт таких моторів складніший і обходиться помітно дорожче, ніж «атмосферників». Тому водіям при розгляді двох видів двигунів завжди доводиться робити вибір між продуктивністю і довговічністю.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти