Як водієві автомобіля проїхати перехрестя, якщо не працює світлофор: у поліції дали відповідь

На тлі постійних планових та аварійних відключень світла в українських містах автомобілісти часто стикаються з таким явищем, як непрацюючий світлофор. Оскільки явище це нерідко масове, поставити регулювальників на кожне перехрестя поліція просто не в змозі. У зв’язку з цим у відомстві випустили рекомендації про те, як водіям діяти в ситуації, коли основний елемент регулювання дорожнього руху перестав функціонувати.

Насамперед поліцейські зазначають, що керманич має переконатися в безпеці своїх подальших дій. Якщо проїзд здійснюється перехрестям нерівнозначних доріг, то потрібно пам’ятати, що перевагу в русі має той, хто їде головною дорогою. При перетині рівнозначних доріг поступитися дорогою потрібно тому, хто знаходиться праворуч від вас.

У поліції звернули увагу на необхідність використання покажчиків повороту під час відповідного маневру. Також при наближенні до перехрестя слід сповільнитися, щоб отримати більше контролю над транспортним засобом на випадок необхідності швидко зреагувати на маневри інших учасників руху.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти