Поліцейський пояснив, які автомобілі найчастіше привертають увагу патрульних

Зупинка транспортного засобу поліцією в Україні суворо регламентована і має відбуватися тільки за наявності певних причин і підстав. Найчастіше машини українців зупиняють за підозрою в порушенні ПДР, проте увагу патрульних автомобілісти привертають не тільки цим. Досвідчений автоінспектор розповів, що найчастіше «чіпляє око» правоохоронців.

Насамперед, за словами поліцейського, увагу на себе звертають машини з тюнінгом. Яскраво розфарбовані автомобілі з обважуваннями і спойлерами та тонованими вікнами виглядають як потенційні порушники. Також виділяються на загальному тлі і старі машини радянського виробництва, які, найімовірніше, мають високий ступінь зносу і технічні несправності.

Крім того інспектори виглядають у дорожньому потоці автомобілі з дітьми на пасажирських сидіннях, щоб перевірити на наявність дитячих крісел. Традиційно увагу привертають автівки з непристебнутими водіями та пасажирами, а також транспортні засоби, що рухаються значно швидше або повільніше, ніж решта авто.

Патрульний порадив водіям, які хочуть залишатися непомітними для поліції, дотримуватися ПДР, відмовитися від яскравих «апгрейдів» і не допускати забруднення кузова, лобового скла та номерних знаків автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти