Можна не платити: популярна помилка поліції, яка робить нікчемним будь-який штраф ПДР

Далеко не кожен автомобільний штраф слід одразу бігти й оплачувати. Юристи регулярно попереджають українських водіїв про незаконність тих чи інших стягнень, які їм виписують правоохоронці. Цього разу автомобілістам вказали на одну популярну процесуальну помилку патрульних, яка моментально робить нікчемною усю справу щодо рульового.

Експерти пояснюють, що найчастіше подібне трапляється під час оформлення матеріалів за фактом перевищення швидкості. Поліцейські мають докласти до справи відеозапис із приладу TruCAM, за допомогою якого було зафіксовано порушення ПДР. При цьому важливо, щоб запис було верифіковано цифровим підписом патрульного. Нерідко інспектори просто забувають це зробити. На перший погляд така необачність виглядає дурницею, але за фактом вона ставить хрест на всіх подальших зусиллях із притягнення водія до відповідальності.

Юристи звертають увагу, що якщо таку помилку буде виявлено в суді, то ключовий доказ у справі автоматично буде визнано неприпустимим. Без нього суд не стане виносити рішення у справі і, найімовірніше, просто закриє її. При цьому варто зазначити, що більшість водіїв не хочуть витрачати час і гроші на оскарження штрафу, тому багато таких помилок поліції просто залишаються непоміченими.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти