Коли терміново пора міняти акумулятор в автомобілі: три ознаки несправності батареї

Середній термін служби автомобільної акумуляторної батареї становить п’ять років. Однак вийти з ладу АКБ може і раніше. Цей момент краще вчасно розпізнати, щоб не зіткнутися з проблемою в невідповідний період – наприклад під час тривалого переїзду. Експерти виділяють три ключові ознаки того, що акумулятор слід замінити.

Читайте також:

Покупці Tesla масово відмовляються від електрокарів і переходять на авто з ДВЗ: у чому причина

Чому запотівають вікна в автомобілі і як від цього врятуватися: сім ключових порад

Плавають оберти двигуна автомобіля: у чому криється причина такого явища

Насамперед варто звертати увагу на відповідний індикатор на приладовій панелі. Під час активації запалювання він має спалахнути та згаснути. Якщо сигнал продовжує горіти, то з батареєю є якась проблема. Але, можливо, вона просто розрядилася або є якісь неполадки з генератором. У будь-якому разі ігнорувати таке попередження точно не варто.

Також непридатність АКБ можна виявити шляхом виміру напруги на клемах акумулятора за допомогою мультиметра. Якщо напруга в діапазоні 12,3-12,8 В на увімкненому двигуні, то все гаразд. Якщо менше, значить час задуматися про купівлю нової батареї.

Крім того виявити проблему з акумулятором можна за допомогою навантажувальної вилки. Вона створює навантаження на АКБ і показує, як швидко та втрачає заряд. Якщо прилад показує результат нижче 9, значить батарея вже «не тягне».

Непрямими ознаками несправності акумулятора є перебої в роботі електроніки та світлотехніки, а також неприємний запах з-під капота.

Джерело Wheel-News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти