Власник СТО назвав чотири погані звички водіїв, які «вбивають» автомобіль

Багато звичок автомобілістів можуть здаватися нешкідливими на перший погляд, але в підсумку призводять до фатальних наслідків для машини. Власник великої мережі СТО поділився з журналістами Wheel-News спостереженням про те, які типові звички водіїв виявляються найбільш руйнівними для транспортного засобу.

1. Поїздки на порожньому баку
Мало хто знає, але бензин у баку відіграє роль охолоджувальної рідини для бензонасоса. Якщо палива мало, то агрегат швидко перегрівається. Також не варто забувати, що на дні бака накопичується сміття і осад від палива. Якщо витратити запас бензину дощенту, то ці забруднення у великих кількостях потраплять у паливну систему і двигун, що загрожує серйозними поломками.

2. Утримання ноги на педалі зчеплення
Оскільки зчеплення в автомобілях з МКПП доводиться використовувати часто, багато автомобілістів вважають за краще не прибирати ногу з педалі. Це велика помилка, оскільки призводить до швидкого зносу механізму.

3. Паркування впритул до бордюру
Якщо залишати машину занадто близько до бордюру, є ризик пошкодити диски і шини. У випадку з покришками, залишені тріщини і глибокі подряпини можуть призвести до їхнього розриву просто під час руху.

4. Ігнорування стоянкового гальма
Якщо постійно залишати машину на передачі або режимі «P», не використовуючи стоянкове гальмо, це може призвести до швидкого виходу з ладу трансмісії.

5. Відмова від прогріву двигуна перед поїздкою
Сьогодні поширена думка, що в сучасних автомобілях немає потреби прогрівати двигун. Це далеко не завжди правда, оскільки активна їзда без прогріву загрожує зносом компонентів двигуна. Навіть якщо не прогрівати машину на холостому ходу, перші 3-5 хвилин рекомендується рухатися на малих обертах без різких гальмувань і прискорень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти