Заберуть права за борги: кому з водіїв потрібно терміново заплатити за рахунками

Вважається, що позбавити водія прав в Україні можуть лише за порушення ПДР, причому дуже серйозне. На ділі ж стати вимушеним пішоходом можна навіть будучи зразковим автомобілістом. Юристи «Дорожнього адвоката» нагадали керманичам, що поліція може забрати у них водійське посвідчення навіть за наявність заборгованостей.

Зокрема, якщо суд зобов’яже водія виплатити комусь кошти – штраф, борги за кредитами, аліменти, а цього зроблено не буде, то справу передадуть до виконавчої служби для примусового стягнення. Виконавці мають повноваження як забезпечувальний захід не тільки заарештовувати майно і банківські рахунки боржника, а й обмежувати його в праві керування транспортним засобом.

Процедура може проводитися навіть без відома водія. Його дані будуть внесені в базу даних, доступ до якої мають, зокрема поліцейські. Якщо ваш автомобіль зупинять і з’ясують, що у вас є обмеження, то документи вилучать прямо на місці. Якщо ж з’ясується, що боржник знав про обмеження, але все одно сів за кермо, то доведеться заплатити ще й величезний штраф, а з правами можна попрощатися на кілька років.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти