Де в українців почали вимагати сертифікати техогляду автомобіля

Як відомо, в Україні наразі немає обов’язкового технічного огляду для легкових автомобілів, які використовуються для особистих потреб. Водночас віднедавна у деяких українців почали вимагати наявність сертифіката про проходження цієї процедури.

Як повідомляє mukachevo.net, вітчизняним автомобілістам потрібні відповідні документи під час перетину кордону з Румунією. Віднедавна на румунських пунктах пропуску стали запитувати документи з ТО у власників машин з українською реєстрацією. Причому, наголошується, що така вимога існувала завжди, але раніше румуни закривали очі на відсутність документів в українських водіїв.

Поки що прикордонники зазначають, що «нововведення» не створює додаткових труднощів і черг на кордоні. Водночас не виключено, що подібні проблеми почнуть виникати незабаром. Українцям, які планують поїздку за кордон, рекомендується заздалегідь подбати про проходження технічного огляду та отримання відповідних документів. Як відомо, в Україні видають сертифікати ТО міжнародного зразка, які діють, зокрема, і в країнах ЄС.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти