За що українським водіям загрожує понад 50 тисяч гривень штрафу: дуже «популярне» порушення

Говорячи про автомобільні штрафи, багато автомобілістів мають на увазі кілька сотень або максимум пару тисяч гривень стягнення. Однак є окремі порушення, за які доведеться заплатити понад 50 тисяч гривень.

Зокрема, в Україні можна миттєво позбутися прав на рік і стати біднішим на 17 тисяч гривень за їзду за кермом у нетверезому вигляді. Таке покарання передбачає ст.130 КУпАП. Причому, іноді, отримати його можуть абсолютно тверезі водії. Для цього достатньо просто відмовитися від проходження огляду на стан сп’яніння. Покарання за такий проступок аналогічне.

Якщо водія спіймають п’яним за кермом в Україні вдруге, то йому загрожує вже три роки позбавлення прав і 34 тисячі гривень штрафу. Втретє сума стягнення зросте до 51 000 гривень, а термін позбавлення прав – до 10 років. В обох останніх випадках суд додатково може конфіскувати у порушника машину або відправити його за ґрати на 15 діб. Не дивлячись на суровість покарання, в Україні цей вид порушення досі залишається одним із найбільш популярних. Щорічно лік п’яних водіїв йде на десятки тисяч і це лише ті, кого притягають до відповідальності.

Джерело OBOZ.UA
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти