Міняти чи ремонтувати: що робити з лобовим склом, на якому з’явилася тріщина

Від пошкодження лобового скла не застрахований жоден український водій. У будь-який момент у машину може потрапити щебінь або сміття з дороги, що призведе до появи відколів або тріщин на поверхні. Що ж робити в такій ситуації і чи потрібно одразу бігти в магазин за новим склом?

Насамперед варто розуміти, що в будь-якому разі ігнорувати проблему категорично не можна, оскільки в майбутньому вона може посилитися. Найкраще звернутися до ремонтної майстерні, де професіонали оцінять пошкодження і зможуть проконсультувати вас про те, що робити далі.

Найчастіше за наявності маленького відколу ремонт як такий не потрібен. Якщо з’являється тріщина, краще закрити її спеціальним засобом, а до того – заклеїти скотчем, щоб уникнути скупчення пилу і бруду всередині. За наявності тріщини більше 15 сантиметрів або біля краю скла рекомендується повна заміна.

Також експерти звертають увагу на те, що скло можна пошкодити не тільки механічним шляхом. Як відомо, пошкодження можуть з’явитися через різкий перепад температур. З цієї причини категорично не можна в мороз поливати машину окропом і навіть просто гарячою водою, спрямовувати на змерзле скло взуття розігрітої грубки або вмикати кондиціонер одразу після того, як машина весь день простояла під палючим сонцем.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти