«На вас люди скаржаться»: водіїв штрафують на 17 тисяч за допомогою нового виверту поліції

В Україні поліцейські почали використовувати новий трюк, щоб штрафувати водіїв за «п’яну їзду», повідомляє «Дорожній адвокат». При цьому стягнення іноді отримують абсолютно тверезі автомобілісти.

За словами юристів, поліцейські стали використовувати незаконну тактику, суть якої полягає в тому, щоб звинуватити керманича в управлінні авто в стані алкогольного сп’яніння на підставі вербальних ознак. При цьому як причину зупинки транспортного засобу називають звернення третіх осіб, мовляв «на вас люди скаржаться, що ви п’яний їздите за кермом».

При цьому в матеріалах справи, як правило, жодних об’єктивних даних, що вказують на існування таких «очевидців», немає. Часто правоохоронці обмежуються рапортом про те, що до них звернувся незнайомець, анкетних даних якого чомусь записати ніхто не додумався.

У таких ситуаціях обурені неправомірними діями водії на емоціях відмовляються від проходження огляду на місці, що лише на руку поліції – вони оформляють за цим фактом протокол за ст.130 КУпАП. Керманич у підсумку отримує штраф 17 000 гривень і позбавлення прав на рік. Врятувати від незаконних дій поліції в такій ситуації може тільки оскарження в суді.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти