Акцизи на пальне підвищили: коли в Україні чекати зростання цін на бензин

2 вересня набув чинності закон про підвищення акцизів на автомобільне паливо. За прогнозами експертів, він дасть змогу залучити до бюджету України значні кошти, але бензин, дизель та автогаз загалом зростуть у ціні на 8-10 гривень. Однак відбуватиметься це не одразу. Експерт паливного ринку Дмитро Леушкін пояснив, коли саме чекати підвищення вартості бензину.

Читайте також:

Чи можна зарядити акумулятор, якщо двигун автомобіля працює на холостих обертах

Навіщо досвідчені автомобілісти б’ють по колесах перед поїздкою: пояснення експерта

Як зупинити автомобіль на вимогу поліції, щоб не отримати штраф

За його словами, підвищення акцизів українці можуть навіть не помітити. Все тому, що на тлі цих процесів відбувається падіння цін на нафту на світовому ринку. Це нівелюватиме підняття вартості палива на українських АЗС для споживачів. Фахівці впевнені, що ціна на бензин на першому етапі підвищення акцизів зросте на 2,- 2,5 гривні за літр, але Леушкін згоден з колегами лише частково. Він припустив, що вартість пального у вересні і навіть жовтні не зросте, оскільки в українських трейдерів ще є запаси «дешевого» пального.

Багато що при цьому залежатиме від рішення країн ОПЕК щодо обсягів видобутку нафти. Зараз усе йде до того, що деякі члени об’єднання його наростять, що неодмінно призведе до здешевлення сировини.

Джерело Today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти