На які автомобілі ставлять найгірші «автомати»

Автоматична трансмісія сьогодні є ключовим елементом управління майже кожного автомобіля. Водночас фахівці відзначають не найкращу надійність АКПП порівняно з «механікою». Деякі «автомати» і зовсім стають для автовласників суцільним головним болем. Експерти перерахували найпроблемніші коробки, а також моделі автомобілів, на які їх встановлюють.

Читайте також:

Не сплатиш комуналку – не купиш машину: кому з українців відмовлять у реєстрації авто

Страшний сон автовласника: що буде, якщо випадково випрати ключ від машини разом з одягом

Нульове розмитнення: хто з українців має право на пільги при ввезенні автомобіля з-за кордону

Насамперед з найгіршого боку виділяється 7-швидкісна трансмісія DSG DQ200 з подвійним сухим зчепленням. Її використовують в автомобілях концерну Volkswagen. Зокрема, цю коробку можна побачити на Tiguan, Passat, Golf і Jetta Тигуан, а також на Skoda Yeti і Octavia. Експерти підкреслюють, що зазначена трансмісія погано справляється з високим крутним моментом, що призводить до швидкого зносу, вібрацій і виходу трансмісії з ладу ще на перших 100 тисячах кілометрів пробігу.

Наступною найбільш проблемною коробкою названа Hydra-matic GM 6T30/6T40, яка зустрічається на Opel Astra J і Chevrolet Cruze. Погана надійність і у трансмісії DP0/DP2/DP8/AL4, використовуваної в Renault Duster, Logan, Sanedro і Nissan Almera. Також жахливо себе показує АКПП Jatco JF011E (Nissan Qashqai, X-Trail, Megane, Koleos, а також Jeep Compass.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти